top of page
Search

Koirahaudattuna podi ja sen ispiraatiot


Mie oon nyt päiviäni ja turhia tunteja käyttänyt tästä saikustani kuunnellen @koirahaudattuna podia. Tästähän monilla on varmasti niin monta mielipidettä kun on ihmistä, mutta mun pointtini ei perustukkaan siihen vaan siihen kun sen lomassa kävin taas tutkimassa hieman jalostustietokantaa niin ceskoslovenskyn kuin saarlossin osalta. Musta on ihana nähdä, että nykyään tutkitaan enemmän.

En osaa sanoa onko tämä pevisan/jto;n ansiota vai kasvattajien vai valveituneiden omistajien, mutta osaltani haluan sanoa kaikille ketkä koiransa kuvauttanut että kiitos, että teet tärkeää työtä rodun eteen, mutta taas ikävikseni voin todeta että taidetaan mennä vain huonompaan suuntaan. En sano, että nyt koko rotu on tuhoon tuomittu saatikka edes itseäni millään tasolla ylemmäs muita pönkitä, mutta jos meitä on n. 5 "aktiivista" kasvattajaa ja viimeisen 2v aikana kuvattu miltein yksi pentue, muutama ulkomaan tuonti, muutama hassu yksilö sieltä ja täältä ja lopputulema on se että tuloksien keskiarvo on C, Deetä ja Eetä, yksi vai jopa kaksi lopetettu alle 2v iässä, parit Beet ja Aat joista yksi on meidän odin, arya ja apha, niin onhan tämä hieman harmillista. On varmasti myös harmi niille kasvattajille joiden nilkkaan nämä tulokset räpsähtää, mutta silti. Mitä asialle voitaisiin tehdä ja paraneeko tulokset jossain kohtaa? Pitäisikö kasvattajien katsoa myös sukua taaksepäin yms?

Oli ilo itselle nähdä ja kuulla että ulkomaille mennyt floki sai Aan paperit ja freijakin menossa kuviin lähi aikoina, kuvia kattellessa itselle enempi mielikallistui Bhen mutta koska venäjällä ei niin kriittisiä olla tuline Aana takaisin. Olen myös ikionnellinen niiden osalta ketkä suomessa on kuvannut omia kasvattejani sillä se on elintärkeä tieto minulle.

Olenkin seuraavan pentueen kohdalla taas samoilla mitoilla menossa, että tullaan vastaan edes hieman terveystutkimuksien saralla rahallisesti.

Harmillisesti kuitenkin, otin yhteyttä kenneliittoon että olisinko voinut tallettaa/lausua flokin kuvat myös suomessa että olisin ne saanut jalostustietokantaan näkyviin, tämä ei ollut mahdollista

Mitä mieltä sinä olet, jos kasvattaja auttaa rahallisesti terveystutkimuksissa yms?


Itse olen ollut sen verta onnekkaassa asemassa että miltien kaikki koirat olleet terveitä. Iitalla oli toki huonot lonkat ja niskssa VA1 ja Sako oli taas omaa luokkaansa. Se ei kasvanut ollenkaan, laihtui, hampaat ei vaihtuneet ja pysyvätkin hampaat ilmaantuivat iham miten sattuu. Kummatkin on sittemmin lopetettu/ iita kuoli sisäiseen verenvuotoon jonka syy onjäänyt täysin mysteeriski.

24 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page