top of page

Elämää CSV;n kanssa

Rikottuja huonekaluja ja sotkettuja tavaroita?
 

WhatsApp Image 2022-02-08 at 18.48.47.jpg

Millaista siis on elää csv;n kanssa?

Pentuaikana rikotut sukat tai maistellut kaukosäätimet ovat normaali näky vielä 5 vuoden iässä.
Monet ihmiset katsovat vain ulkonäköä ja ottavat koiran sen takia että se näyttää sudelta. Tämän rodun omistaminen on iso vastuu. Csv on turvallinen rotu vain oikeissa käsissä. Ne voivat syödä itsensä läpi tarhasta, autosta, häkistä tai jopa ovesta. meillä koirat asuvat ulkotarhoissa, jotka ovat kooltaan noin 200 m ja tarhojen yläreunassa kulkee sähköt. Csv;n omistajan on turha haaveilla ulkomaan lomamatkoista ilman koiraa, sillä sitä ei voi jättää hoitoon minnevain.

Pentuaika on yleensä se, jossa moni tekee virheen yksinolon kanssa ja tämä onkin suurin syy miksi rodunedustajat vaihtavat kotia, yleensä n. 1v iässä. Pentuaikana csv yleensä tutkii ympäristöään hampailla, joten mikään ei oikeastaan ole pyhää sen suussa.
Murrosikään tullessa, varsinkin pojilla hormoonihöyryt on kovat ja tällöin olen monesti kuullut omistajien suusta, että ne murisevat tai saattavat olla täysin erilaisia kuin toissa päivänä.

Näiden kanssa elämisessä saa aina olla askeleen tai kaksi edellä, saat miettiä mitä ne seuraavaksi keksii tai jos aidan kanssa mietit pääseeköhänse tuosta, niin vastaus on kyllä. Saakohanse tuota auki? -Kyllä.

WhatsApp Image 2022-02-08 at 16.15.46.jpeg

Onko csv koirasosiaalinen? - Riippu yksilöstä, mutta se on mahdollista.
Tämä on asia kaikkien muiden joukossa, johon kannattaa pentuaikana kiinnittää huomiota, mutta samalla kannataa muistaa että murrosiän tietämillä koira voi muuttua yhdessä yössä kiltisti sellaiseksi ettei enää siedä samaa sukupuolta olevia.

Rotuna csv on aktiivinen ja vaatii paljon liikuntaa ja aktivointia, mutta samalla myös rauhottumisen opettaminen on ehdotonta.

JATKUU

bottom of page